19/1/09

Ωραία μέρα σήμερα!

Καλημέρα!
Και τι ωραία μέρα! Ήλιος στο καταχείμωνο, αισιοδοξία, ελπίδα!
Και νάταν μόνο αυτά; Η κυβέρνηση έκανε ανασχηματισμό, που πα να πει, σκάτζα γαμιάδες. Κάτι είναι κι αυτό, και μόνο που αλλάζουμε στάση, σπάει η πλήξη εκατέρωθεν.

Α, ναι! Ο Ομπάμα ετοιμάζεται να ορκιστεί. Τώρα πλένεται, αρωματίζεται, βάζει μπριζόλες στα μάγουλα, καταλαβαίνετε την αγωνία του. Ξύρισμα; Όχι ακόμα, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

Και φυσικά έγινε και η ανακωχή στη Γάζα. Τι διάολο, όλη η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθεί την Οικογένεια να παραλαμβάνει τα κλειδιά του Πλανήτη, και το Ισραήλ να ρίχνει βόμβες; Όχι πως τρέχει και τίποτα, αλλά όσο και να το κάνουμε, δικοί τους άνθρωποι γιορτάζουν, υπάλληλοι, να μη τους τιμήσουν;
Ας περιμένει και λιγάκι ο πόλεμος σκέφτηκαν, δε χάλασε ο κόσμος για μερικά ψοφίμια λιγότερα, ας χαρούνε τα κωλόπαιδα τα χέρια και τα πόδια τους μερικούς μήνες ακόμα. Και τι έγινε; Έτσι κι αλλιώς, για κόψιμο τους τάχουμε!

Ωραία μέρα σήμερα!
Μ΄αυτά και μ΄αυτά γλιτώσαμε και απ΄αυτές τις κωλοενοχές κάθε βράδυ στα δελτία των ειδήσεων. Εκεί που κουβαλάγαν τα παιδάκια στα χειρουργεία, την ώρα που όλο λαχτάρα ετοιμαζόμαστε να ξεκοκαλίσουμε τα παϊδάκια μας!

Και τι φταίγαμε εμείς στο κάτω-κάτω; Όλη τη μέρα τρέχουμε, δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, πληρώνουμε, και φράγκο δεν μας μένει!
Ήρωες είμαστε. Μικροί ανώνυμοι ήρωες της παγκόσμιας καθημερινότητας. Χειροκροτητές είμαστε, και ψηφοφόροι.
Γιατί ρε γαμώ το κέρατό μου αισθανόμαστε ενοχές;

2 σχόλια:

Ιάσιος είπε...

Έλα ντε, Στέλιο. Έλα ντε.

Γιατί νιώθεις ενοχές; Μήπως γιατί σε έμαθε η μάνα σου κι ο κύρης σου; Μήπως γιατί ακόμα μέσα σου σιγοκαίει το φιλότιμο; Μήπως γιατί ξέρεις ότι όλα όσα γίνονται είναι λάθος και το παίρνεις κατάκαρδα σαν να το έκανες εσύ; Στο κάτω κάτω άνθρωπος είσαι κι εσύ όπως κι οι άλλοι, γιατί να μην φταις και εσύ;

Στέλιο, νοιώθουμε ενοχές γιατί παίρνουμε μέρος θελητά για αθέλητα, συνειδητά για ασυνείδητα, με σκοπό ή χωρίς σκοπό σε οτιδήποτε κακό κάνει ο Άνθρωπος. Είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου. Κομμάτι μου, κομμάτι σου, κομμάτι μας, κομμάτια μας.

Καλημέρα, ήταν μια... ωραία μέρα σήμερα αλλά καταναλώθηκα στον δρόμο το πρωί και μετά στο χειρουργείο την υπόλοιπη μέρα. Είχε και τα καλά της. Δεν παρακολούθησα καθόλου το χαζοκούτι. Πάντως ήταν μια ωραία μέρα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλημέρα Ιάσιε
έτσι όπως τα λες είναι. Είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου, άρα διαθέτουμε και συλλογικά συναισθήματα.
Και φυσικά, καλύτερα ενοχές, παρά αδιαφορία.

Χαίρομαι που η μέρα σου ξεκίνησε ωραία.(Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και σ' αυτούς που χειρούργησες! Χαχα!)