30/5/09

Χάλια στα Μάλια...



17 εγγλέζοι μπατιροτουρίστες, αφού σούρωσαν, ντύθηκαν καλόγριες και έκαναν παρέλαση κουνώντας προκλητικά τα κωλομέρια τους στα Μάλια.
Η αστυνομία τους συνέλαβε πάραυτα -αισθάνομαι παράξενα να λέω μπράβο στους μπάτσους, αλλά εδώ το αξίζουν- στη συνέχεια όμως στη δίκη που ακολούθησε, η δικαιοσύνη τους αθώωσε.
"Δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν" αποφάνθηκε, που πάει να πει, πως από δω και πέρα ο οποιοσδήποτε μαστούρης μπινελοτουρίστας είναι ελεύθερος να ντυθεί παπάς, καλόγερος, Κρητικός, οτιδήποτε του καυλώσει τέλος πάντων, και να παρελάσει στο νησί.
Υπάρχει το δεδικασμένο, λένε τα νομικά κιτάπια.

Από που να ξεκινήσω το φτύσιμο;
Φυσικά πρώτα απ΄τη δικαιοσύνη. "Μα πως γίνεται να έχετε υπουργείο Ναυτιλίας;" Ρώτησε ο Έλληνας τον Ελβετό. "Αφού δεν έχετε θάλασσα!". "Γιατί σου φαίνεται παράξενο; εσείς πως έχετε υπουργείο Δικαιοσύνης;" Απάντησε ο Ελβετός.

Σειρά έχουν οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι. Αυτοί που ξεπούλησαν τα τιμημένα Μάλια για λίγα ευρώ, και πάλι καλά που δεν τους πλασάρουν και τις γυναίκες τους. Δυστυχώς ο περιορισμένος εγκέφαλός τους δεν είναι σε θέση να σκεφτεί πως μπορούν να φέρουν καλύτερης ποιότητας τουρίστες. Αντίθετα αισθάνονται και ικανοποιημένοι που τους ξεφτιλίζουν αυτά τα άφραγκα αποβράσματα.

Ακολουθούν όσοι από τους κατοίκους των Μαλίων δεν αντιστέκονται. Αυτοί με τα περιπτεράκια, αυτοί που εμπορεύονται σουβλάκια, πλαστικά μαυρομάνικα και φουσκωτά μπρατσάκια, και ανέχονται το ρεζιλίκι, αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια όταν οι εγγλέζοι κουνάνε τα παπάρια τους μπροστά στα παιδιά τους.
Επαναλαμβάνω: Όσοι από τους κατοίκους. Ξέρω πως η πλειοψηφία αντιστέκεται,και δίνει άνισους αγώνες για να απαλλαγεί από αυτά τα σκουπίδια!

Και τελειώνω με ένα γενικό φτύσιμο προς όλους εμάς τους αδιάφορους Κρητικούς, που ενημερωνόμαστε μέσα απο τις εφημερίδες, και κουνάμε αποδοκιμαστικά το κεφάλι μας.
Έ, ρε και να ζούσαν οι παππούδες μας....

10 σχόλια:

ikor είπε...

Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Γιατί μας αφορά όλους.

Ο τουρισμός που (επιλέγουμε να) έχουμε διαμορφώνει κουλτούρα στους ντόπιους. Αν αυτή θέλουμε να είναι η κουλτούρα μας, καλά να πάθουμε!

Καλό ΣΚ Στέλιο!

busy bee είπε...

Καλημέρα Στέλιο και ikor!
Φωνάξτε δυνατά μπας και κάποτε αρχίσουμε να ξυπνάμε!
Φίλε Στέλιο αντίστοιχες αναρτήσεις ποτ έχω κάνει στο παρελθόν, σε τοπικό επίπεδο έχω δεχθεί και επιθέσεις!
Που νά δεις και την Χερσόνησο!
Συνεχίζουμε παρέα!
Ωρα καλή στην πλώρη μας λοιπόν!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Ναι Ikor
αυτή θέλουμε να είναι η κουλτούρα μας, γιατί έτσι μας συμφέρει.
Ξέρεις πως το κράτος χρησιμοποιεί για κάθε είδους τουριστική προβολή το Ρουβά;
Αν τα πράγματα ζορίσουν στην Κρήτη, θα του φορέσουν μια βράκα, θα τον στείλουν στην Κίνα να κάνει τούμπες, και καθαρίσαμε!
Αυτή είναι η κουλτούρα μας.
Που πάει να πει, σκατά στα μούτρα μας...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα Busy bee
σε ποιά γλώσσα να φωνάξουμε; Απ΄ότι ξέρω η Κρήτη πουλιέται στη Ρώσσικη μαφία.
Θα συνεχίσουμε φυσικά.
Δε θα αφήσουμε ανεμόμυλο για ανεμόμυλο...

D.Angel είπε...

Οφουυυυ κατάντια!
Φιλιά πολλά καλέ μου Στέλιο
Να σαι καλά

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Dreamer-angel
φιλιά κι από μένα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αμ το άλλο που συμβαίνει στα Μάλια, γιατί δεν το λες;
Υπάρχει μια ομάδα Αφρικανών με "προσόντα" που προσφέρεται έναντι αμοιβής να ικανοποιήσει τις αγγλιδούλες τουρίστριες όταν τ' αγόρια τους έχουν γίνει λιάρδα και δεν μπορούν...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλημέρα Ασκαρδαμυκτί
άμα αρχίσω να γράφω τις μαλακίες που γίνονται στο νησί, θα έχω το πρώτο serial-blog στο διαδίκτυο!

Ανώνυμος είπε...

Χμ, κάποιος λέει ότι μόνο έτσι θα έχουν ψωμί να φάνε!
http://aboutourlife.wordpress.com/2009/05/27/xalia-malia/

Η candia είμαι, έχω ανοίξει και δεύτερο blog για κάτι τέτοια χάλια!

Θα δεις μια φάτσα που θα σου χαλάσει τη διάθεση... αλλά να έχουμε ντοκουμέντα για κάποιους που "πονάνε" το τόπο και ζητάνε ψήφο...

Basilis4 είπε...

Αυτοί για λίγα ευρώ βγάζουνε και τις γυναίκες τους στο σφυρί..Καραγκιοζιλίκι μεγάλο ΟΛΗ η γύρω περιοχή..ΕΥΤΥΧΩΣ αυτού του είδους ο τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη πτώση.Οι περισότεροι που έχουν αυτά τα RENT ROOMS και τα σχετικά ξενο-δοχεία της πλάκας είναι συνήθως ΒΟΣΚΑΡΑΔΕΣ που πουλήσανε τα πρόβατα και τις ελιές και έφτιαξαν τις εν λόγω "μονάδες" για να "πηδάνε" καμμιά ξέμπαρκη μεθυσμένη τουρίστρια,και να κονομάνε..Τέτοιος ΓΥΦΤΟτουρισμός να μας λείπει..Και τέτοιοι "επιχειρηματίες" του κώλου φυσικά.