22/10/09

Περί αναρχίας ο λόγος...






















Έχω περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στα Εξάρχεια, και πιστέψτε με, όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που ακούτε και διαβάζετε περί βίας και αναρχίας, είναι προκακατασκευασμένα για πονηρούς σκοπούς.

Τα Εξάρχεια ίσως και να είναι η πλέον πολιτιστική και πολιτικοποιημένη συνοικία της Ελλάδας. Πουθενά αλλού, μέσα σε ένα τέτοιο περιορισμένο χώρο δεν θα βρείτε τόσα βιβλιοπωλεία, δισκοπωλεία, γραφεία εφημερίδων και περιοδικών, κέντρα πολιτιστικών δρώμενων, σχολές κινηματογράφου, εκπαιδευτικά κέντρα για μικρά παιδιά κλπ κλπ.
Εκεί βρίσκεται η καρδιά της πληροφορικής, με όλα τα μεγάλα καταστήματα και σχολές υπολογιστών, εκεί βρίσκεται και αναπαύεται στις δόξες του το Πολυτεχνείο.

Οι αναρχικοί - αντιεξουσιαστές, είναι παιδιά άκρως πολιτικοποιημένα (πιστεύουν αυτά που πιστεύουν, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σωστά ή λάθος, απλά τα σεβόμαστε), και δεν πείραξαν ποτέ κανένα.
Το μεγάλο κακό ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν αποφάσισαν να καθαρίσουν την περιοχή από τους εμπόρους ναρκωτικών, που πλάσαραν το εμπόρευμά τους προκλητικά και χυδαία μέρα μεσημέρι μπροστά στον κόσμο.
Πλάκωσαν στο ξύλο μερικούς από δαύτους, αλλά δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο, ενόχλησαν τα αφεντικά τους.
Για επορικούς λόγους δηλαδή ξεκίνησε το κακό. Όχι για ιδέες και ιδεολογίες. Ποιός τις καταλαβαίνει αυτές, και ποιός τις χέζει;

Με τη νέα κυβέρνηση είχα την ελπίδα πως θα βλέπαν τα πράγματα με σωστό μάτι.
Όμως απ΄την πρώτη στιγμή, έκπληκτος άκουσα τον αρμόδιο υπουργό να λέει πως θα καθαρίσει τα Εξάρχεια απ΄τους κουκουλοφόρους και τους αναρχικούς, τους οποίους παράλληλα εκτιμά, και έχει και φίλους αντιεξουσιαστές (!)
Φυσικά και δεν τους εκτιμά, φυσικά και δεν έχει φίλους αντιεξουσιαστές, φυσικά και δεν έχει πατήσει το πόδι του στην περιοχή, φυσικά και δεν έχει προσωπική άποψη ο άνθρωπος.
Φοβάμαι πως τα τσιράκια του ανεκδιήγητου χοντράνθρωπου προκατόχου του και συμπατριώτη μας, τον έχωσαν χοντρά στο παιχνίδι, και καλά του έκαναν αφού έκατσε και τους άκουσε, αντί να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές, όταν ανέλαβε το υπουργείο.

(Προσωπικά στα περί κουκουλοφόρων δεν τσιμπάω. Όχι βέβαια λόγω εξυπνάδας, απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου, και ξέρω ποιοι και γιατί φοράνε τις κουκούλες.
Οι εποχές άλλαξαν, τώρα πια τα βίντεο και τα κινητά καταγράφουν τα πάντα)...

Όμως ο κ. υπουργός, άξιος κατά τα άλλα (;) ακόμα δεν κατάλαβε πως του την έχουν στημένη;
Σε λίγο συμπληρώνεται χρόνος απ΄τη δολοφονία του Αλέξη, και κάποιοι εργάζονται πυρετωδώς για να καλλιεργήσουν το κατάλληλο εχθρικό κλίμα.
Δεν θάπρεπε να αποφασίσει ποιοι τελικά είναι οι αληθινοί αναρχικοί, ποιούς συμφέρει και επιδιώκουν να ξαναγίνει μπάχαλο η Αθήνα;

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Στελιο εσυ καλα τα λες, αυτοι οι εκαστοτε κυβερνωντες γιατι προσπαθουν να μας κοροϊδεψουν δεν εχω καταλαβει για τοσο βλακες μας θεωρουν.

Καραβάκι είπε...

Προσωπικά τα βράδυα που πέρασα στα Εξάρχεια με φίλους,ποτό και ατέλειωτες συζητήσεις δεν με έκαναν ποτέ να φοβηθώ.Ένιωθα μια περίεργα όμορφη αύρα πάντα,παρόλα τα όσα είχα ακούσει κατά καιρούς για τα Εξάρχεια.Εκείνο που αναρωτιέμαι Στέλιο,κι ίσως εσύ που έζησες περισσότερο να μπορείς να μου πεις,είναι γιατί τόση λύσσα με τα Εξάρχεια.Τι τους ενοχλεί άραγε;Γιατί τόση μανία να "καθαρίσουν" την περιοχή;
Καλή βδομάδα και την καλημέρα μου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα Ελευθερία
δεν μας θεωρούν βλάκες, είμαστε βλάκες δυστυχώς...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα Aza
την ιστορία με τα Εξάρχεια τη διατηρούν ζωντανή οι αστυνομικοί, ανεξάρτητα με ποιά κυβέρνηση είναι πάνω.
Ξεγελάνε τους εκάστοτε αδαείς πολιτικούς της καρέκλας, παρουσιάζοντάς τα σαν εμπόλεμη ζώνη, και τους εαυτούς τους σαν παρεξηγημένους ήρωες.
Έτσι κερδίζουν από δύο μεριές παράλληλα, γιατί εκτός ότι πατάνε πόδι στους πολιτικούς, έχουν και τα τυχερά τους από αλλού...

Basilis4 είπε...

Μια σωστή κουβέντα έχουνε πει οι Αμερικάνοι..Money Talks...Bullshit Walks..Όταν μιλάνε τα λεφτά..οι "μαλακίες" πάνε περίπατο.Ολα στον Βωμό του Χρήματος.Που άλλωστε είναι και ο Απόλυτος Θεός,αφού τα ΠΑΝΤΑ γίνονται στο όνομα του.Σωστά και τα οσα γράφεις περί Εξαρχείων και το γιατί γίνεται όλος αυτός ο "χαβαλές" τόσα χρόνια τώρα!Όπου παίζει Χρήμα ολα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία.Και οι Ανθρώπινες Ζωές φυσικά!!