8/6/09

Ανάλυση της κάλπης και του κώλου

Τι έβγαλαν οι κάλπες;
Πως με όλα όσα μας έκανε η ΝΔ, έχασε με διαφορά μόλις 3 μονάδες απ΄το ΠΑΣΟΚ!
Θα μου πείτε, εδώ στις περασμένες βουλευτικές εκλογές καιγόταν η Ελλάδα, και τους ψηφίσαμε. Με εβδομηντατόσους νεκρούς, με κατεστραμμένη την Πελοπόννησο, με βιασμένη την αρχαία Ολυμπία.
Τώρα θα κωλώναμε;

Και το ΛΑΟΣ ενισχυμένο!
Και τον ΣΥΡΙΖΑ γονατισμένο!

Που πάει να πει, πως η πατρίδα μας είναι ένα δεξιό κράτος του κερατά,(και μάλιστα με τους 7 πολίτες στους 100 ακροδεξιούς), παρ όλη τη φτώχεια που πέρασε, τις προδοσίες από το κεφάλαιο, την προσφυγιά απ΄τη Μ. Ασία, τους χωροφύλακες, τα κρατητήρια, τους ρουφιάνους, τους μαυραγορίτες, τους ηρωικούς αντάρτες, τον εμφύλιο, τους βασιλιάδες, τους δοσίλογους.
Δηλαδή, οι παππούδες μας ψήφιζαν ότι τους πρόσταζαν τα αφεντικά τους, και μας έμεινε!

Και μην ξεχνάτε, σε κανένα σοβαρό κράτος της Ευρώπης δεν έγινε χούντα και μάλιστα τον 20ο αιώνα, που πάει να πει πως τα θέλει ο κώλος μας τα ξινά!
Θα μου πεις βέβαια, η χούντα σε πείραξε; Εδώ φυλάκισαν σαν προδότες τους ήρωες του 21! Σε ποιά γωνία του πλανήτη ξανάγινε κάτι αντίστοιχο;

Ας μην περιμένουμε λοιπόν καλό, από ανθρώπους σαν και εμάς, που έχουμε ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική, που κλείνουμε τα μάτια στις αδικίες του διαιτητή, στα φάουλ και στα πέναλτι, αρκεί να κερδίσει η ομάδα μας, σε εμάς που πιστεύουμε πως μονάχα το αποτέλεσμα μετράει.
Ο μέγας Καζατζάκης τα ήξερε αυτά από πρώτο χέρι. "Τι είναι παράδεισος;" τον ρώτησαν "η Ελλάδα, χωρίς τους Έλληνες!" Απάντησε.

Αυτή την γραφική, αφελή πολιτική ανάλυση των εκλογών έκανα εγώ, γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μου...

4 σχόλια:

μ είπε...

Λίγο μεγαλύτερη η διαφορά τελικά, αλλά μικρή σημασία έχει.

Συμφωνώ μαζί σου Στέλιο. Σήμερα τα έχω βάλει - σε κόσμιο επίπεδο πάντα - με όσους απείχαν χθες. Τί πάει να πει είναι Ευρωεκλογές, όχι εθνικές; Στέλνουμε δύο ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή, αυτό δεν φτάνει να καταλάβουμε τη σημασία τους;
5 λεπτά υπόθεση ήταν, δε φεύγει η θάλασσα.

Όσο για το ότι κουνάμε ακόμη τα σημαιάκια σε Παπανδρέου και Καραμανλή, περιττό να το σχολιάσω...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Γειά σου Μάνο
η θάλασα δε φεύγει, αλλά δυστυχώς δε φεύγουν ούτε αυτοί.
Και πυρηνικός πόλεμος να γίνει, από ολόκληρο τον πλανήτη, μόνο οι 300 της βουλής μας θα επιβιώσουν (και ένας ακόμα φυσικά, ο Kith Richards των Rolling Stones).

D.Angel είπε...

Τι να πω βρε παιδιά!Τα χω χαμένα κι εγώ!Ο θεος να βάλει το χέρι του!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα dreamer-angel
την τελευταία φορά που ο θεός έβαλε το χέρι του, ήταν για να μας μουτζώσει.
Κάτι άλλο πρέπει να βάλει...